SURFSKI tábor BRAC szigetén (Horvátország)

 

Dátum: 2019. április 22. (hétfő) javasolt esti érkezés – április 28. (vasárnap) reggel utazás haza. Tehát 6 éj és 5 teljes nap sport!

 

Kinek: ezúttal várunk mindenkit, aki nyitott a tengeri kihívásokra, legyen tapasztalatlanabb, vagy akár rutinosabb kajakos! Brac sziget és környéke változatos lehetőségeket kínál kezdőknek és haladóknak egyaránt.

 

Hol: *Brac sziget, Sutivan (Dalmácia legnagyobb, és az Adria 3. legnagyobb szigete; Budapest – Brac távolság: ~770 km, Átkelés komppal Splitből)

 

Utazás: egyénileg.

 

Szállás: Sutivan - Bella Vista Apartmanház*** (www.bella-vista-apartman.com)

Fekvése: A városközponttól 600 m-re, a kavicsos tengerparttól 150 m-re található az apartmanház egy domboldalon. Balkonjairól csodálatos kilátás nyílik a tengerre.

Apartmantípusok: Mindegyik apartman légkondicionált, balkonos, magyar nyelvű TV-vel, beépített főzőlappal, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel felszerelt. Az udvaron grillezésre és szabadtéri főzésre is lehetőség van. A ház saját parkolóval rendelkezik.

·         2-ágyas stúdió: egy kétágyas szoba konyhasarokkal, zuhany/WC. Pótágyazási lehetőség felár ellenében.

·         4-ágyas apartman: egy kétágyas hálószoba, nappali kihúzható kanapéval 2 főre, konyhasarok, zuhany/WC.

·         6-ágyas apartman: két kétágyas hálószoba, nappali kihúzható kanapéval 2 fő részére, konyhasarok, zuhany/WC.

 

A hajókat (**surfski), szállást intézzük, valamint oktatást, vizes foglalkozásokat, illetve közös edzéseket tartunk.

 

Eszközök/ruházat:

hajók (surfskik) az ’EPIC’ márka garancia az élményekre V7, V8, V10L, V10-Sport, V14; V8-double;

lapát: hozd magaddal a saját eveződ, vagy jelezd és biztosítunk

mentőmellény: hozd magaddal a sajátod, vagy jelezd és biztosítunk

leash (’póráz’; amellyel összekötöd magad a hajóddal) hozd magaddal a sajátod, vagy jelezd és biztosítunk

ruházat: erről magadnak szükséges gondoskodni; Javasolt: neoprén cipő; neoprén (hosszú/rövid) nadrág; evezéshez alkalmas felsőruházat; Szükség esetén erről kérdezz bátran minket! Előfordulhat hidegebb időjárás, illetve tenger ilyenkor még hűvöss!

 

Részvételi díj: 280 EUR / fő, amely tartalmaz 6 éj szállást (apartman) / Öt (5) napon át a közös edzéseket / hajó-, egyéb eszköz szállítását és használatát; elméleti- gyakorlati oktatást / szervezést.

Aki bármely legalább 2 napos eseményünkön részt vett 2018. évben, annak 250 EUR a részvételi díj!

 

Program: gyakoroljuk az „ocean racing” fortélyait elméletben, gyakorlatban, egymásra épülő elemek révén. Átismételjük az elméleti alapokat, mentést, önmentést (pl. visszaszállást a hajóba). Időjárási körülményektől függően alakítjuk ki a vízi foglalkozásokat, ahol keressük majd a lehető legjobb hullámokat.

 

Előzetesen kipróbálnád? Írj nekünk (surfskifun@gmail.com) és tájékoztatunk arról, hogy hol teheted meg. Ha már alkalmas az idő a hajóink egy része elérhető az MTK Budapest Felnőtt Szabadidős Vízisport Központban (Budapest, Népsziget u. 15.), vagy Százhalombattán!

 

Érdeklődés/Jelentkezés:

Alapvetően kérjük e-mailen: surfskifun@gmail.com

de megteheted telefonon is: Lőrincz Ariel: +36/70-616-7569, vagy Nagy Zsuzsa: +36/70-512-7372

 

Jelentkezési határidő: 2019. március 31. (vasárnap)

 

Kérjük, hogy minél előbb jelezzétek a részvételi szándékotokat, amelyet a részvételi díj legalább 50%-ának átutalásával erősítsetek meg (ennek megtörténtét haladéktalanul jelezzétek felénk).

 

A részvételi díj 50%-ának visszatérítésére a jelentkezéseteket követő 3. (harmadik) munkanapig van mód, azonban ez a dátum nem lehet későbbi, mint 2019. március 31. napja.

 

Kérjük, hogy legkésőbb 2019. április 15. (hétfő) napjáig a teljes részvételi díj átutalásáról gondoskodjatok (ennek megtörténtét haladéktalanul jelezzétek felénk, a bizonylat/számla kiállítása és az adminisztráció megkönnyítése érdekében). Amennyiben ezt követően bármely oknál fogva meghiúsulna a részvételetek, úgy csak a részvételi díj 50%-át térítjük vissza.

 

Utalási adatok:

Név: Lőrincz Ariel egyéni vállalkozó

EUR számlaszám: 10918001-00000027-55870020 (Unicredit Bank Zrt.).

IBAN: HU10 10918001-00000027-55870020.

Közleményben kérjük feltüntetni: "BRAC-2019."

 

Kérjük a következő személyes adatok megadását is:

Személyazonosító igazolványban szereplő név, az igazolvány száma (vagy útlevél), lakcím, születési hely, idő.

 

Üdv: SurfskiFUN Team

 

 

*Brac sziget: A szőlők és olajfák szigetének is nevezett Brac Dalmácia legnagyobb, és az Adria 3. legnagyobb szigete. 14 ezer lakosú, 395 km2 területű, 40 km hosszú, maximális szélessége 13 km. Partvonala 175 km-es. Itt található a legmagasabb csúcs az Adriai-tengeren lévő szigetek közül, a 778 méteres Vidova Gora, ahonnan tiszta idő esetén az összes dalmát szigetet láthatjuk. Brac híres az ókor óta fejtett fehér mészkövéről is, melyet a washingtoni Fehér ház, a berlini Reichstag, a spliti Diocletianus-palota, a trogiri katedrális, és több velencei palota építéséhez is használtak.

 

**Surfski: Kifejezetten a tengerekre/óceánokra fejlesztett, gyors és kiváló manőverező képességű (sit-on-top) tengeri kajak. Tipikusan hosszabb távokra, a hullámok leghatékonyabb meglovagolására alkalmas 5-6.5 méter hosszú kajak-típus.